Ontstaan

Aan de wieg van elke boorling staan nen dokter en een vroedvrouw. Het kind dat Slisseploeg heet, kwam er door het gewroet, het gewemel en gekronkel van Melse Van den Branden en Leentje van Puym. Het wichtje sproot voort uit hun mateloze liefde voor het toneel. Het hunkeren naar spelen, publiek en applaus was hun te sterk, dat noemt men 'het niet kunnen laten'. Het 60 jarig jubileum van Schoten sportkring was maar een aanleiding want de drang zat veel dieper en de wil op slagen was veel intenser. Onder vrienden aan den toog werden plannen gesmeed, afspraken gemaakt droombeelden gebouwd, en dan is het podium niet ver meer af...

Slisse en Cesar was de eerste productie en meteen had ook de boorling zijn naam. En in het millenniumjaar werd het manneke 25 jaar... Na dit eerste succes bedacht Melse de toverformule: een eigen ploeg om telkens weer voor veel volk te spelen. Vijf Schotense clubs werden nauw bij de opvoeringen betrokken en deelden in de vreugden van de benefits.

melseleen luclouis

Melse en Leentje lieten niets aan het toeval over en verzamelden de volledige toneelclan Van Puym voor de ideale cast. Een onvergetelijke Cesar kwam tot leven door onze vriend Lou. Leentje -zelf niet te vervangen-, Theresa Bresseleers op haar kwade toon en dokter Rik Van Puym teisterden ettelijke jaren een arme Slisse, om zoon Luc Van Puym niet te vergeten! Er werden nog oude ratten uit de theaterwereld opgetrommeld en de jonge spelers en speelsters vonden rust aan de zijde van Maria en Albert Docx.

Melse zelf acteerde en regisseerde onze eerste stukken maar dan kwamen andere namen de regiestoel bezetten. Ivo Pauwels, toen nog van 'Het Echt Antwaarps Theater", en Alex Wilequet werden destijds onze vaste huisregisseurs. Sinds de productie van 1998 werden wij toevertrouwd aan de zorgen van de komiek der komieken, 1 nog wel van eigen bodem: ons aller vriend Luc Caals. Vanaf 2001 opteerden we om steeds verschillende gastregisseurs te engageren of te werken met Marc Peeters, onze huisregisseur.”

Succes na succes stapelde zich op tot Corona roet in het eten gooide. De productie van 2020 werd stopgezet maar in 2022 virusvrij hernomen. Een week na de laatste voorstelling begonnen de breekwerken in Zaal Forum voor een noodzakelijke renovatie. Maar wij hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn op zoek gegaan naar een alternatief.

Ondertussen vonden we een nieuwe thuishaven : “ ’t Kerkske” in Kapellen. Weliswaar een kleinere zaal waardoor we onze samenwerking met de clubs tijdelijk “on hold” hebben gezet maar deze in de toekomst graag terug opnemen.

We tellen, samen met ons publiek, de jaren van renovatie af en hopen zo snel mogelijk terug in “de Forum” onze talloze toeschouwers te mogen begroeten.